Jouluisia hanhia!

Joulunpyhät vietin Outin kotitalossa Nummella muun Outin suvun kera. Joulupäivänä 25.12.2008 lähdin aamupäivällä käymään pienellä bongauskeikalla – pitkästä aikaa. Suuntana oli tietysti Siuntio, jossa punakaulahanhi oli oleskellut jo kolme päivää. Pilvipoutainen ja tyven sää, pari pakkasastetta ja kuivat tiet helpottivat lähtöpäätöstä. Saapuessani Myransiin punakaulahanhi oli kauniisti esillä ja paikalla jo rivissä olleet kamerat raksuttivat… Joukkoon vaan mukaan. Vajaan tunnin kuluttua punakaula nousi yksin lentoon jättäen jälkeensä Myransin altaaseen sinisorsat ja 3 laulujoutsenta ja häipyi pitkälle lounaaseen laskeutuen kaukana olleelle sänkipellolle. Hienon näköinen lintu! Myransissa näkyi myös mm. piekana ja tuulihaukka.

punakaulahanhi

Matka jatkui vielä Siuntion Sunnanvikin tuntumaan, Degerbyn tienhaaraan, jossa hoitui tälle jouluretkelle kaksi muutakin bongattavaa hanhilajia: metsähanhi ja tundrahanhi ruokailivat pellolla ja tekivät myös pienen lentokierroksen. Kuvauksen kannalta nämä yksilöt olivat vähän kaukana mutta jokunen dokumenttikuva tuli otettua. Kurkikin olisi vielä ollut lähistöllä tarjolla mutta lähdin takaisin Nummelle retkeeni hyvin tyytyväisenä ja näin ehdin paikalle säädyllisesti klo 14 mennessä. Nummen Savijärvellä näkyi vielä 7 laulujoutsenta ja Hyvelänjärven tulvalla n. 40 laulujoutsenta.

tundrahanhi

Tapaninpäivänä 26.12.2008 teimme Outin kanssa pienen kierroksen Nummen kirkonkylän ympäristössä. Laulujoutsenia löytyi yhteensä 212, pääosa Hyvelänjärvellä. Muista linnuista mainittakoon 4 käpytikkaa ja 2 mustarastasta. Turkuun palasin illaksi mukavan Joulun päätteeksi.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.