Utön hellettä

Maanantai 3.8.2009 oli aurinkoinen mutta reippaan tuulinen (NW 8-9 m/s) päivä, lämmintä. Kahlaajat vähenevät edelleen, vanhat jo pääosin menneet ja nuoret vielä tulollaan. Tänään vain 11 suosirriä, 9 pikkukuovia, mustaviklo, isokuovi ja 7 valkovikloa ja muutama liro (+ paikalliset tyllit ja punajalkaviklot). Aamulla staijasin luotsiasemalla vajaat 2 tuntia, muuten kiertelyä ja iltapäivällä Ormskärin komppaus Outin kanssa. Havaintoja mm. n. 320 merimetsoa, 2 harmaahaikaraa, 47 mustalintua, 2 merikotkaa, 2 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, 5 merikihua, 58 ruokkia, sepelkyyhky, käki, 12 käpytikkaa, luotokirvinen ja 2 punavarpusta. Itäniityn reunalla oli jälleen 3 kirjokerttua, 1 ad ja 2 nuorta. Saareen saapuivat tänään tutut raskaan sarjan lintukuvaajat – Markus Varesvuo ja Minna, Seppo Pöllänen ja Mikko Holvitie, harmi vaan että kahlaajia on tällä hetkellä niukasti.

kary

Tiistai 4.8.2009 oli helteinen ja tyven kesäpäivä, taivas pilvetön ja ilma seisova – linnut eivät juuri liikkuneet ja niitä oli tosi niukasti. Kahlaajista mainittakoon kapustarinta, vain 1 suosirri, pikkukuovi, isokuovi, 4 suokukkoa ja 2 mustavikloa. Muista mainittakoon mm. 2 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, harmaahaikara, 3 käkeä, 18 käpytikkaa ja kirjokerttu (itäniityn reunalla). Hysymuuton ensi tahteja – syksyn ensimmäiset 4 pensastaskua, keltavästäräkki ja 3 harmaasieppoa. Outi meloi taas pitkiä matkoja, nyt kanootilla. Perhosia hyvin runsaasti – pihallamme minttukukinnoissa yhtä aikaa 40-50 (!) ohdakeperhosta, 2 nokkosperhosta, neitoperhonen, hietaheinäperhonen, täpläpaksupää, rinnehopeatäplä ja keltaniittyperhonen. Tunnistusmestarina toimi Varesvuon Markus. Huviveneitä on satama pullollaan.

tyli

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.