Helleloman loppu

Perjantai 7.8.2009 oli edellisten päivien helteinen toisinto – tosin nyt hienoinen länsituuli ja merivesi laskussa. Aamulla staijasin luotsiasemalla runsaan tunnin ja iltapäivällä käytiin koko porukka (kuvaajat myös) hakemassa Ormskärin itäpuolen korkeilta kallioilta huuhkajaa mutta löydettiin vain sulkia ja ruokapaikkoja. Illalla oltiin taas itärannan piiloteltoissa, nyt vähän paremmalla menestyksellä. Erityisesti ilta-auringossa poseeraava nuori mustaviklo lämmitti mieliä… Kahlaajia tänään silti edelleen niukasti. Muita lajeja nähtiin mm. tuulihaukka, 2 varpushaukkaa, kuikka, 4 merikihua, 9 keltavästäräkkiä, 14 käpytikkaa, pikkukäpylintu ja 2 kirjokerttua vakiopaikalla. Aamulla köllötteli lounaispuolen luodoilla lähes joka-aamuiseen tapaan hylkeitä, nyt n. 30 yksilöä.

mustav

Lauantaina 8.8.2009 sää jatkui helteisenä ja hyvin heikkotuulisena. Aurinko kuumottaa edelleen täysin pilvettömällä taivaalla. Aamulla ja illalla yhteensä n. 3 tuntia piiloteltassa laihoin tuloksin. Kahlaajia näkyi tänään mm. metsäviklo, mustaviklo, nuori pikkutylli ja isokuovi. Muita mm. 2 tuulihaukkaa, 3 varpushaukkaa, merikotka, 2 käkeä, 9 keltavästäräkkiä, 5 käpytikkaa ja 4 pikkukäpylintua. Outi meloi taas koko Utön ympäri. Lintukuvaajat lähtivät tänään aamulaivalla mantereelle – varmaan ensi kerralla enemmän kuvattavaa…

niisari

Sunnuntaina 9.8.2009 oli meidänkin aika palata töihin mantereelle, m/s Eivor lähti klo 14.30 kohti Pärnäisiä. Aamulla helteisessä kelissä jonkin aikaa kojussa, myöhemmin tehtiin pieni kävely ja tavaroiden kasaamista. Linnuista mainittakoon käki, 2 varpushaukkaa, tuulihaukka, nuori pikkutylli edelleen itärannalla, 4 käpytikkaa ja pari keltavästäräkkiä. Pihallamme hyöri edelleen yli 50 ohdakeperhosta yhtä aikaa, joukossa jokunen amiraalikin. Koko viikon jatkunut vahva korkeapaine tuskin on täällä enää kun kohta taas palataan saareen, ehkä lintujakin on sitten jo enemmän.

kuutamo

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.